wo 4 oktober 2017

Bijbelcursus in Didam 2017 - 2018

Locatie: 
 PG Didam Torenstraat 10 Didam
Tijdstip: 
 19:45  - 21:30

Komende winterhalfjaar 2017-2018 is er in Didam eens per maand op de woensdagavond een Bijbelcursus.
Deze wordt gegeven door dominee Leen den Besten in een zaal van de Protestantse Gemeente, Torenstraat 10 te Didam.
De avonden duren van 19.45 uur tot 21.30 uur. Op woensdag 4 oktober 2017 zal de bijbelkring weer van start gaan.
De overige data zijn:
1 november en 6 december 2017, en in 2018:
3 januari, 7 februari, 7 maart en 4 april.
Er zijn geen kosten aan verbonden behalve dan 1 euro voor de koffie op thee.
Van te voren wordt afgesproken welke teksten gelezen worden.
Er wordt niet alleen uitleg gegeven over wat er geschreven staat, maar ook ingegaan op de tijd waarin de verhalen zijn ontstaan. Hoe werd in die tijd de gedachtewereld van de schrijver gevormd, door welke filosofische stromingen is de schrijver beïnvloed? De culturele, sociale en politieke omstandigheden waarin de teksten tot stand zijn gekomen worden uitvoerig belicht.
Afgelopen seizoen hebben we het verhaal gelezen van de Bruiloft van Kanaan en delen uit Genesis. Besproken is o.a uit welke stroming en traditie deze verhalen zijn voort gekomen en wat zij ons te zeggen hebben.
De dominee gaat ook in op actuele vragen, zoals: welke groepen van de Islam staan in het Midden - Oosten tegenover elkaar, welke stromingen zijn belangrijk in deze godsdienst, hoe is het tot een oorlog gekomen in deze regio.
In het vorige seizoen zijn ook vertaalprincipes aan de orde gekomen. Er bestaan namelijk vele verschillen de Bijbelvertalingen. Wat is daar de achtergrond van en waarin verschillen de teksten dan van elkaar?
Kortom, er komt veel meer ter tafel dan alleen de gelezen Bijbelteksten. Het zijn zeer bijzondere en interessante avonden, waarin een heel brede kijk wordt gegeven op de Bijbelverhalen en hun ontstaansgeschiedenis. Er is ruimte voor eigen vragen die vaak tot boeiende gedachtewisselingen leiden. Wij hopen dat u geïnteresseerd bent geraakt.
U kunt zich opgeven voor deze cursus bij Feike Tiel Groenestege per email:

terug