Ons fotoalbum

Herinneringen ophalen aan de hand van foto's geeft veelal plezier. Van onze activiteiten worden foto's gemaakt en deze willen wij graag met jullie delen.  
Per 25 mei 2018 is de nieuwe wet rond privacy van kracht en kunnen we niet zonder toestemming foto's publiceren. Voorlopig blijft nu het Fotoalbum onder een besloten pagina.
 
Try out " Coronadienst " 19 juli 2020

In de kerk van 's-Heerenberg zijn de richtlijnen getest die er zijn om weer met kerkgangers een eredienst te houden. Daarvoor moesten allerlei protocollen in werking worden gezet. Het liep voortreffelijk. Op 23 augustus 2020 wordt de test gedaan in Zeddam.

Bekijk alle foto's
 
Samen eten

Bekijk alle foto's
 
Palmpasen stokken

Hier wordt je blij van!

20 stokken met een broodhaantje gingen naar onze jeugd voor Palmzondag.
En de creaties die zij hebben gemaakt moeten ons toch wel blij stemmen.
Dank jullie wel!
Ze zijn allemaal prachtig!

Bekijk alle foto's
 
Activiteiten november en december 2019

Traditioneel is er veel te doen in onze gemeente in de laatste twee maanden van het jaar.
Dit jaar willen we hier vooral aandacht aan besteden via foto's van deze gebeurtenissen.

Heeft u zelf leuke foto's of filmpjes? Stuur ze dan naar: webmaster@proterstantsbergh.nl.

Bekijk alle foto's
 
Oogstdienst 2019

Op 3 november was er een dienst die in het teken stond van Dankdag. Het was de bedoeling dat er producten werden meegenomen voor de Voedselbank.

Het was een fijne dienst en de kerk zag er fleurig uit.

(met dank aan Sijnie Heuvel voor de foto's)

Bekijk alle foto's
 
Pinksteren 2019

Er werd door velen aan deze dienst meegewerkt, muzikaal, voorlezen van gedichten en het toelichten van de bloemstukken en een schilderij.
Else lichtte een schilderij van haar hand toe. Met daarop een in gedachten verzonken wijsgeer en een verwijzing naar de Heilige Geest. Ze maakte dit schilderij naar aanleiding van het 350ste sterfjaar van Rembrandt.

Bekijk alle foto's
 
Intrededienst van Ds Henriëtte Nieuwenhuis

Zondag 31 maart 2019 is ds Henriëtte Nieuwenhuis bevestigd tot predikant van onze Gemeente in de overvolle Oswalduskerk te Zeddam. 

Bekijk alle foto's
 
Liturgisch bloemschikken

Op hoogtijdagen of bij bijzondere diensten verzorgt de werkgroep Liturgisch bloemschikken ondewr leiding van Willemien Onstenk fraaie composities. In deze album zie een aantal voorbeelden.

Bekijk alle foto's
 
Bomenkap kerkhof 's Heerenberg

Ongetwijfeld is opgemerkt dat een tweetal monumentale bomen op het kerkhof zijn gekapt. Behoud van de bomen was niet meer mogelijk.

Er zat een schimmelziekte in. Bovendien leverden ze een gevaar op voor bezoekers van het kerkhof. Takken braken spontaan af en veroorzaakten meerdere keren schade aan de grafmonumenten.

Deze risicovolle opdracht is door een professioneel bedrijf zeer nauwkeurig uitgevoerd. Door het verwijderen van de bomen heeft het kerkhof een ander aanzien gekregen. De 5 ruim 33 meter hoge monumentale bomen bepaalden het historische beeld van het kerkhof.

Inmiddels zijn er nu 3 bomen verwijderd. Een rode beuk, treurbeuk en een gewone beuk. Er resteren nog 2 monumentale bomen.
Door monumentenwacht worden deze bomen jaarlijks geïnspecteerd.

Bekijk alle foto's
 
Liturgisch bloemschikken

Een impressie van de liturgische bloemschikkunst van ons gemeentelid Willemien Onstenk

Bekijk alle foto's