Nieuws Nieuws

Ontwikkelingen in de samenwerking met Klavertje 4

Op zondag 5 december 2020 heeft Bert Veld, de voorzitter van de kerkeraad, aansluitend aan de kerkdienst een presentatie gehouden over de status en nieuwste ontwikkelingen in de samenwerking tussen de Klavertje 4 gemeenten. --> Op de pagina over Klavertje 4 vind je de volledige tekst van deze presentatie.


Nieuw item over Gespreksgroepen

We hebben een nieuw item op de website toegevoegd over de drie gespreksgroepen toegevoegd onder Activiteiten. Hierin vind je een korte beschrijving per groep en de betreffende contactpersoon.


Sterke inperking kerkelijke activiteiten

Kerkdiensten worden van 16 december 2020 tot minstens 9 februari 2021 alleen online gehouden. Ze zijn te bekijken via de gebruikelijke kanalen.
Alle andere kerkelijke activiteiten in onze gemeenten gaan, in ieder geval tot 9 februari, niet door.


Bijwonen diensten niet mogelijk van 16 december 2020 tot 9 februari 2020
Helaas is het door huidige lockdown niet meer mogelijk om de diensten bij te wonen. Zodra dit weer (op beperkte schaal) mogelijk is, volgt hier een bericht. Voorlopig is het dus alleen mogelijk om de diensten online te volgen - alle diensten staan zoals gebruikelijk tijdig op deze website.
Oecumenische adventsvesper
Begin december is een oecumenische adventsvesper gemaakt. Een samenwerking tussen de Gabriël Parochie, PG Didam, PG Doetinchem (vierplek Wehl) en onze gemeente. Deze viering is ondertussen naar alle verzorgingshuizen gestuurd in Montferland ter bemoediging en is nu ook online beschikbaar.
Link naar YouTube filmpje van deze Vesperdienst

Oecumenische gebedsviering Nationale Dodenherdenking 2021

Dit is een gezamenlijke activiteit van de Protestantse Gemeente Didam, de Gabriëlparochie en onze gemeente.U kunt een link naar deze dienst vinden op deze pagina.


Naar aanleiding van tijdelijke verzwaring lockdown.

Op dinsdag 3 november heeft de overheid een tijdelijke verzwaring van de lockdown afgekondigd. Naar aanleiding van de persconferentie op 14 december is een aantal details in het protocol gewijzigd.

Lees hier verder het bericht op de website van PKN.


Nieuws over de website
Sinds september 2020 heeft deze website twee nieuwe webmasters, te weten Eduard Spaan en Fred Heuvel. Zeker de laatste van de twee zal de meesten bekend zijn. In de Kerkepraat 2.0 van november 2020 hebben zij zich verder voorgesteld.

Maarten Blom en Rien de Zeeuw hebben gelijktijdig met het aantreden van Eduard en Fred hun werkzaamheden als webmaster neergelegd. Maarten heeft dit gedaan om andere dingen te gaan doen. Rien gaat meer tijd stoppen in zijn kerkenraadslidmaatschap. Daarbij zal hij zich met name richten op het onderwerp communicatie.

Bij deze wisseling van de wacht is het belangrijk om alle contacten voor de website te laten verlopen via email adres: webmaster@protestantsbergh.nl. Alleen dan wordt het gelezen door één van de nieuwe webmasters.

Fred en Eduard, succes gewenst bij het beheer van deze website!
Maarten & Rien.


 

Meer nieuws is te vinden op de website Kerknieuws Protestantse Kerk Nederland

Neem ook eens een kijkje in de Agenda op deze website.
 
terug