Tienergroep Tienergroep

Op dit moment is er geen tienergroep actief in onze gemeente.

Jarenlang was er een gezellig aansluitend programma voor tieners, na de kindernevendienst.
Maar helaas zijn er geen jongeren in onze gemeente in de tienerleeftijd die het leuk vinden om regelmatig samen te komen.
Wel is er een grote groep jongelui die zich jaarlijks inzet om de kinderen en ouderen in onze gemeente  te bezoeken als ZWARTE PIET! In het weekend rond 5 december gaat een bus van Restaurant “de Lengel” met –dit jaar 24!! Zwarte Pieten- rond, om ouderen in bejaardenhuizen maar toch zeker ook de kinderen in gezinnen te verrassen met een bezoekje. Dit is al een aantal jaren gedaan en de groep wordt steeds groter! De jongelui komen samen in het Imminkhuis om te schminken en trekken dan de hele dag door de gemeente. Tussendoor  eten we samen en ’s avonds sluiten we gezellig af met een broodje en een glaasje en tellen we de inhoud van de enveloppen  die we gekregen hebben voor het goede doel. In december 2013 ruim € 200 voor de slachtoffers van tyfoon Hayan in de Filippijnen, in december 2014 € 280 voor “het Vergeten Kind” (stichting achter Woezel en Pip). Ook proberen we de jongeren te betrekken bij de voorbereiding van het Kinderkerstfeest - voor kinderen in de lagere school leeftijd. 
En zeker belangrijk: we proberen de jongeren mee te laten doen bij de uitvoering van: De Passie in Montferland: een prachtig spel met liederen van o.a. Marco Borsato, Ramses Shaffy, Van Dik Hout en Claudia de Breij . Het eeuwenoude, springlevende verhaal van vergeving, liefde en hoop op Goede Vrijdag. Het wordt gespeeld in de Oswalduskerk, onze overburen in Zeddam.

terug