Collecterooster

Collecterooster

De collectes worden iedere maand in Kerkepraat en op deze website gepubliceerd, zodat je van tevoren kunt oriënteren en ook voor het geval je niet bij een dienst aanwezig kunt zijn, toch een donatie kunt overmaken voor de genoemde doelen.

De collecte staat vermeld in de rubriek kerkdiensten onder  "Waar is er kerk?" - en daar bij de betreffende kerkdienst onderaan in de liturgie. Ook in de aankondiging, enkele dagen voor de kerkdienst op de website in de rechterkolom, staat het collectedoel vermeld.

Mocht je zelf suggesties hebben voor diaconale collectes stuur dan even een berichtje naar de diaconie diaconie@protestantsbergh.nl     


 
 
Collectebonnen Collectebonnen
Hoe u aan collectebonnen kunt komen wordt op deze pagina uitgelegd.
 
Collectedoelen Collectedoelen
Een overzicht van veel gebruikte Collectedoelen vindt u op de pagina met nuttige links.
 
Frans Gijzel Fonds Frans Gijzel Fonds
Het Frans Gijzel Fonds is het fonds van onze oud-dominee Frans Gijzel en zijn vrouw Jet dat zich met name richt op kinderen uit arme gezinnen. Het fonds is opgericht bij het afscheid van Frans Gijzel als dominee van onze gemeente in 2018.

Dat kinderen op moeten groeien in armoede houdt de gemoederen erg bezig. Traditioneel wordt als besluit van het jaar op de laatste zondag dit fonds als collectedoel gekozen.

Het hart van Frans Gijzel en zijn vrouw ligt bij de zwakkeren van onze samenleving, met name de kinderen uit arme gezinnen. In armoedige omstandigheden opgroeien zorgt ervoor dat zij vaak slechter af zijn dan hun leeftijdgenootjes. Zo zijn zij bijvoorbeeld minder vaak lid van een vereniging en gaan minder vaak op vakantie en maken minder uitstapjes.
Thuis is er geen geld voor nieuwe kleren, voor internet, een fiets, of elke dag een warme maaltijd of een weekje vakantie. We hopen met het Ds. Gijzel Fonds meerdere kinderen te mogen helpen!

Doneren kan door een bedrag over te maken naar de diakonie.
Diaconie Protestantse Gemeente's-Heerenberg - Zeddam 
Rekeningnummer IBAN:NL97 RABO 0326689265 
Giften graag onder vermelding van Frans Gijzel Fonds en t.n.v.  diaconie 's-Heerenberg - Zeddam.