Stichting De Regenboogboom Stichting De Regenboogboom
De Regenboogboom is ontdekt door Holly, een 5 jarig meisje met leukemie uit Engeland. Zij droomde van een Regenboogbos en merkte bij het wakker worden dat dit bos echt bestond; in haar gedachten. Ze werd er vrolijk en blij van. Ze overleed in 1986. Het was Holly's hartenwens dat alle kinderen onder hun eigen Regenboogboom konden zitten.

Geïnspireerd door het verhaal van Holly en overtuigd van de kracht van het Regenboogboombos is Stichting de Regenboogboom sinds 1992 actief in Nederland.
Stichting de Regenboogboom is een onafhankelijke, niet gesubsidieerde organisatie met 120 speciaal opgeleide vrijwilligers. Meer dan 40 vrijwilligers bezoeken dagelijks kinderen. Zo'n 80 andere vrijwilligers verrichten ondersteunende diensten. De vrijwilligers bezoeken de kinderen en hun ouders in ziekenhuizen in heel Nederland en komen ook op bezoek in instellingen, op scholen en thuis. Aan een bezoek van de Regenboogboom stichting zijn geen kosten verbonden. Een bezoek duurt gemiddeld tussen de 45 en 75 minuten en is doorgaans een gezellig, huiselijke en veilig gebeuren. Het is geen optreden, druk gedoe of drama en geen inbreuk op de privé-sfeer binnen het gezin. Het team, gekleed in hun vrolijke regenboogkleding brengt een regenboogboom mee en wat ondersteunend materiaal. Zij zullen rekening houden met de fysieke toestand en belevingswereld van het kind. Het is niet nodig om speciale voorbereidingen te treffen of ruimte vrij te maken. De vrijwilligers zijn gewend zich aan te passen aan verschillende omstandigheden en leeftijdsgroepen. Alle kinderen, dus ook de broers, zusjes en zo nodig de vriendjes, pappa's en mamma's, opa's en oma's kunnen een rustpuntje vinden onder de boom. Om dit rustpuntje te vergemakkelijken is het de bedoeling dat tijdens het bezoek het zo gewoon mogelijk is. Het is dus niet de bedoeling om er een “feestje” van te maken, of het te koppelen aan een verjaardag of familiefeestje. De kinderen en ouders vinden hun eigen handvat om met elkaar “ dóór te fantaseren ” over hoe hun eigen veilige droomplek eruitziet. Het gezin kan ook een CD krijgen om toekomstige reizen naar het Regenboogbos te maken. Onze Gemeente onderhoudt al 4 jaar een warm contact met de vrijwilligsters Anneke Gortemaker en Karin van Zinderen. Van beide kanten wordt dit als zeer waardevol ervaren. Anneke en Karin zijn al een aantal keren aanwezig geweest in onze kerkdiensten. Acties zoals: oud ijzer ophalen, oliebollen verkoop, collectes, talentendienst, paasbroodjes verkoop, stoffen kerstboompjes verkoop, kristallen verkoop, etc. hebben er voor gezorgd dat wij al enkele duizenden euro's naar de Stichting hebben kunnen overmaken. Alle leden van de werkgroep Diaconale Projecten wil iedereen hier hartelijk voor bedanken !! Wilt u meer weten over deze Stichting dan kunt u hun website bezoeken ( www.regenboogboom.nl )
 
Droomdekentjes Droomdekentjes
Binnen de Stichting De Regenboogboom houdt zich een afdeling bezig met het verzamelen en versturen van Droomdekentjes aan kinderen door heel Nederland.

Wat is een Droomdekentje?
Een Droomdekentje is een dekentje voor een kind, gemaakt in de patchwork – en quilttechniek. Dat wil zeggen dat het dekentje uit drie lagen bestaat, namelijk:
  • een patchwork bovenkant
  • een tussenvoering
  • een achterkant
Daarna worden de drie lagen op elkaar gestikt ( quilten )
lees meer »
 
Quiltgroep Quiltgroep
In 2010 is de Quiltgroep opgericht in onze Gemeente 's-Heerenberg – Zeddam. De groep bestaat uit ± 8 enthousiaste dames. Zij maken de Droomdekentjes geheel belangeloos in hun vrije tijd en hebben in deze 3 jaar al vele zieke kinderen blij gemaakt met hun vrolijke, lieve, mooie dekentjes.
De dames komen 2 x per maand op donderdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur in het Imminkhuis in Zeddam bij elkaar. En onder het genot van een kopje koffie wordt hier les gegeven door Limmy Schieven, ze helpen elkaar, doen ideeën op en inspireren elkaar.
De Diaconie stelt elk jaar een geldbedrag beschikbaar, waarvan mooie quiltstoffen gekocht worden.