Tienergroep Tienergroep

Op dit moment is er geen tienergroep/catechese groep actief in onze gemeente.

Jarenlang was er een gezellig aansluitend programma voor tieners, na de kindernevendienst. Maar helaas zijn er geen jongeren in onze gemeente in de tienerleeftijd die het leuk vinden om regelmatig samen te komen. Wel is er een  groep van 10 tot 15 jongelui die zich al sinds 2010 inzet om de kinderen en ouderen in onze gemeente te bezoeken als ZWARTE PIET! 
In het weekend rond 5 december gaat een bus met Zwarte Pieten- rond, dit jaar op twee dagen omdat vraag en aanbod van de te bezoeken adressen én van de zwarte pieten zich zo voordeed . De Pieten gaan dan ouderen in de verzorgingshuizen Gertrudis en Sydehem bezoeken en ook zeker de kinderen in gezinnen  verrassen we met een bezoekje op aanvraag. En de groep wordt steeds groter! De jongelui komen samen in het Imminkhuis of zoals dit jaar bij Oma Piet thuis om te schminken en trekken dan de hele dag door de gemeente. We eten samen en ’s avonds sluiten we gezellig af met een broodje en een glaasje en tellen we de inhoud van de enveloppen  die we gekregen hebben voor het goede doel. Bijvoorbeeld;  ruim € 200,- voor de slachtoffers van tyfoon Hayan in de Filippijnen,  € 280,-voor “het Vergeten Kind” (stichting achter Woezel en Pip). En dit jaar € 470,- voor Pax kinderhulp waar we op werden geattendeerd door 2 studiegenoten van een Piet die voor dit doel geld wilden ophalen.

Ook proberen we jongeren te betrekken bij de voorbereiding van het Kinderkerstfeest - voor kinderen in de lagere school leeftijd. We hebben dit jaar een geweldig oecumenisch kinderkerstfeest gevierd in de st.Oswaldus kerk in Zeddam. Het jeugdtoneel van Dancin ging met Koning Bromtol op zoek naar de échte betekenis van het kerstverhaal. Het kinderkoor SamSam zong toepasselijke kerst liedjes , Vaye musicaltheater danste, speelde en zong en drumband XS van harmonie Kna maakte engelenmuziek op het moment dat de engel Gabriël een echt kindje in de kribbe kwam brengen. Met prachtige licht effecten werd het een sprookjesachtige sfeer. En met 250 mensen ín de kerk en 35 kinderen op het toneel waren we heel gelukkig. Samen  napraten in de tent buiten met chocolade melk of glüwein bij de vuurkorven gaf een fijne start van de kerstdagen.

Sinds 2013 spelen we het lijdensverhaal van Jezus uit: De Passie in Montferland: een prachtig spel met liederen van o.a. Marco Borsato, Ramses Shaffy, Van Dik Hout , Nick en Simon en anderen. Het eeuwenoude, springlevende verhaal van vergeving, liefde en hoop . Altijd op Goede Vrijdag. Het wordt gespeeld in de Oswalduskerk, En het koor Weerklank ondersteund het verhaal en de solisten.

We proberen op deze manier de belangrijke verhalen uit de bijbel bij iedereen bekend te maken. We vragen bewust geen entree, zodat iedereen kan komen! Natuurlijk staan we wel met een collecte schaaltje bij de uitgang voor de vrijwillige bijdragen. We hebben ook de ‘blinde’ plaatsen in de kerk aantrekkelijk moeten maken omdat er zoveel mensen  kwamen , we hebben nu extra beeldschermen, zodat iedereen , waar je ook zit, het spel op het altaar kan volgen. U zult begrijpen dat het licht en het geluid de grootste kostenpost is! De spelers, gelukkig ook veel jongelui, komen zowel uit de RK parochie als uit de PKN gemeente, ook hier kunnen we niet zonder elkaar.
Het is fijn om zulke fijne overburen te hebben in Zeddam!

 

terug