Persbericht 16 december 2020 Persbericht 16 december 2020
Verandering van de kerkdiensten tot 19 jan 2021
Het zal ons allemaal niet ontgaan zijn: we zijn als samenleving in een 'harde lockdown' terechtgekomen. Of zoals premier Rutte het afgelopen maandag verwoordde: 'Nederland gaat op slot'. Die maatregel is noodzakelijk om het coronavirus, dat nog steeds heel heftig aanwezig is en steeds meer slachtoffers maakt, een halt toe te roepen. Maar zo'n beslissing heeft ingrijpende gevolgen voor onze hele samenleving én voor onze kerken.


De moderamina van de Klavertje-4 gemeenten hebben allen het moeilijke besluit moeten nemen om per direct de kerkdiensten alleen online te houden. Dat betekent: zonder aanwezigheid van de gemeente. En dit, zoals het zich nu laat aanzien, tot 19 januari.

Ook alle andere kerkelijke activiteiten in onze gemeenten gaan, in ieder geval tot 19 januari, niet door.

Een heftige beslissing omdat daarmee ook de diensten met kerstmis worden geraakt: diegenen die zich al hadden aangemeld kunnen toch niet aanwezig zijn. Maar wij kunnen niet anders. We willen als kerk onze verantwoordelijkheid nemen. De gezondheid én de veiligheid van ieder mens en onze samenleving gaan voor. 

Vanaf vandaag zijn de diensten alleen te volgen via 
www.kerkdienstgemist.nl. Via de zondagsbrief of website ontvangt u de liturgie en wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Onze grote zorg blijft dat we als gemeenteleden met elkaar verbonden blijven. Deze tijd nodigt ons extra uit om om te zien naar elkaar. 

Mogen we ondanks alles troost vinden in het verhaal van Kerstmis, waarnaar wij op weg zijn: in een kwetsbare wereld vol onrust en chaos, brengt een klein en weerloos kind een keer. God laat zich zien in dit kind. God-met-ons is zijn naam.
Tegen de zwartste hemel trekt een lichtend spoor van Gods goedheid en genade. 
Laat ons dat voor ogen houden in deze dagen.


Goede groet,

Moderamen PG Silvolde
ds. Gerjanne van der Velde

Moderamen PG Etten-Terborg-Ulft
Moderamen PG ’s-Heerenberg-Zeddam
ds. Henriëtte Nieuwenhuis
Moderamen PG Gendringen-Bontebrug
ds. Theo Menting


Opmerking van de Webmaster: de kerkdiensten kunnen zoals gebruikelijk live worden bekeken via de link op de pagina Waar is er kerk?
of worden teruggekeken via de pagina Kerkdiensten terugkijken.

terug