Predikant Predikant
Een predikant staat in dienst van de gemeente: als herder, theoloog, zielzorger, inspirator, maar ook een beetje als aanjager, manager en geldwerver.

Per 1 april 2019 heeft onze gemeente weer een eigen predikant, dit is haar presentatie van 2018:
Lieve mensen, 

Graag wil ik mij aan u en jullie voorstellen. Mijn naam is Henriëtte Nieuwenhuis. Ik ben getrouwd met de Indonesische Karel Barus en we hebben twee jongens, Bram (bijna 4 jaar) en Joren (2 jaar). Sinds 2011 ben ik werkzaam als predikant in algemene dienst van de Protestantse Kerk in Nederland, met een bijzondere diaconale opdracht bij de Christelijke Kerk van Zuidelijk Sumatra (GKSBS). Samen met collega’s maak ik materiaal voor diaconaal toerustingswerk en geef ik workshops. Verder ga ik voor in kerkdiensten, geef ik catechisatie en Bijbelstudie aan jongeren en volwassenen. De laatste jaren houd ik me veel bezig met de Groene Kerk en heb ik o.a. een rol gespeeld in de oprichting van een vrouwengemeenschap die mooie producten maakt van afval. De afgelopen zeven jaar in Indonesië heb ik veel geleerd, gegeven en ontvangen, maar het verlangen rees om ook weer in Nederland wat voor de kerk te betekenen. Ik ervaar het als Gods roepstem om de stap te zetten naar Nederland en in het bijzonder de Protestantse Gemeente ’s-Heerenberg - Zeddam. Het contact met de beroepingscommissie was vanaf het begin goed, warm en open. En tijdens de kennismaking afgelopen juni in Nederland werden we van beide kanten bevestigd dat we voor elkaar bestemd waren. Wij, als gezin, vertrouwen erop dat dit de weg is die we moeten gaan. Mijn man, ook predikant, hoopt een masterstudie theologie te gaan doen op de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Nog in het kort een paar dingen over mijzelf. Ik ben geboren en getogen in het Overijsselse Genemuiden. Ik heb theologie gestudeerd in Utrecht. Ik houd van films kijken, sporten, bordspelletjes en afspreken met vrienden. 
Ik zie er naar uit u en jullie begin volgend jaar in levenden lijve te ontmoeten om persoonlijk kennis te maken. Vooralsnog doen we het op deze manier en via een videogesprek wellicht op een ander moment. 
Alle goeds en de hartelijke groeten uit Indonesië!

Henriëtte Nieuwenhuis 
terug