Column Column
k vind het verfrissend dat een paar jonge gasten goede vragen durven te stellen en wijzen op inconsequenties. Daar moet je niemand mee laten wegkomen, zeker niet wanneer gepoogd wordt om een ander te overtuigen.

Ik zie helaas teveel mensen, zowel oud als jong, achter zogenaamd christelijke opvattingen aanlopen die vaak alleen maar gaan over het hier en nu succesvol zijn, gelukkig zijn en tot je recht komen. Wat je vaak hoort in die kringen: "God heeft een plan met je leven".En het kritisch vermogen verdampt. Men wordt klaargestoomd voor de grootste decepties. Christelijk entertainment en dito personal coaching.

Zelf heb ik in de loop van de tijd dit alles losgelaten. Ik probeer te genieten van het leven zoals ik het meemaak. En soms ook weer niet, afhankelijk van mijn state of mind. Maak me niet meer druk over allerlei christelijke dogma's en ervaar het leven zoals ik het nu meemaak niettemin als een geschenk van een macht bovenin buiten ons, hoe wij mensen die dan ook definiëren. 
Het kan niet anders dan dat ik veel ervaar en verklaar vanuit mijn christelijke achtergrond. Dat is ook prima, want het is mijn paradigma. Ik zal dan ook niet spugen in de bron van waaruit ik heel lang gedronken heb en nog wel doe.
terug