Predikant Predikant
Een predikant staat in dienst van de gemeente: als herder, theoloog, zielzorger, inspirator, maar ook een beetje als aanjager, manager en geldwerver.

Onze huidige predikant Henriëtte Nieuwenhuis werd op 25 september 2018 beroepen als predikant van de protestantse gemeente 's-Heerenberg—Zeddam. Zij is de opvolgster van dominee Frans Gijzel, die op 11 maart 2018 met emiraat is gegaan. Op zondag 31 maart 2019 werd zij bevestigd tot predikant van onze Gemeente in de rooms-katholieke Sint Oswalduskerk in Zeddam. Zowel de protestantse kerk in 's-Heerenberg als die in Zeddam was te klein voor deze plechtigheid.

Dominee Nieuwenhuis werd geboren in Genemuiden. Na haar studie Theologie in Utrecht was zij tussen 2009 en 2011 werkzaam als kerkelijk werker in Leidsche Rijn-Utrecht en godsdienstdocent aan het Kalsbeekcollege te Woerden. Op 25 september 2011 werd ze bevestigd als predikant met een diaconale taak en uitgezonden door de organisatie Kerk in Actie. Ze werkte van oktober 2011 tot begin 2019 bij de Christelijke Kerk van Zuidelijk Sumatra (GKSBS) in Indonesië. Daar leerde zij haar man Karel Barus kennen, een Indonesiër die eveneens dominee is.

Met haar man en twee zoons woont zij nu in de pastorie aan de Ettemastraat in Zeddam.

Lees hier verder de introductie, die zij in 2018 voor ons opgesteld heeft.

 
terug