Home Home
Dit is de website van de
Protestantse Gemeente 's-Heerenberg - Zeddam.
Je kunt op deze website allerlei informatie vinden hoe en wat en op welke wijze wij invulling geven aan ons christen zijn.
 
Nieuws Nieuws
In deze rubriek wordt het actuele nieuws vermeld. Je hoeft alleen maar op één van onderstaande links te klikken voor uitgebreide informatie.
Jaarverslag Diaconie
De Kerkenraad heeft op 11 mei 2021 de jaarrekening 2020 van het college van diakenen vastgesteld. De jaarrekening ligt digitaal "ter inzage" gedurende 10 dagen te rekenen vanaf 17 mei. Belangstellenden kunnen via e-mail bij Bert Veld (h.g.veld@hotmail.com) of Martin Boslooper (bosloop64@hotmail.com) een exemplaar opvragen. Dit Jaarverslag kunt u ook hier op deze website vinden.

Oecumenische gebedsviering Nationale Dodenherdenking 2021

Dit is een gezamenlijke activiteit van de Protestantse Gemeente Didam, de Gabriëlparochie en onze gemeente.U kunt een link naar deze dienst vinden op deze pagina.


Kerkepraat mei 2021 is uit
De laatste versie van Kerkepraat is u 24 april per e-mail toegestuurd. De papieren versie is rond 28 april bij u thuis bezorgd. Op deze website kunt u Kerkepraat  hier terugvinden.


Voortzetting wekelijkse Nieuwsbrieven

In de 40-dagentijd hebben we dit jaar in totaal zeven zondagsbrieven verstuurd. De reacties hier op waren positief en ze werden veel gelezen. Daarom is besloten om vanaf 2 mei 2021 door te gaan met de wekelijkse brieven. U krijgt de brieven via Mailchimp per E-mail vooraf toegestuurd en u kunt ze natuurlijk ook op deze website op de pagina Nieuwsbrieven terugvinden.


Monumentje Stenen van Hoop
Bij de kerk in Zeddam is een klein monument Stenen van Hoop opgericht. Een uitgebreid bericht hierover vind u in de Kerkepraat van april 2021 op blz. 9. Ook in het Montferland Journaal heeft hierover op 30 maart een bericht gestaan.


Palmpasen stokken
De kinderen hebben ook dit jaar weer prachtige Palmpasen stokken gemaakt. U kunt ze bekijken in ons fotoalbum.


Set-up-box vervangt Lucaskastje
Wij kennen allemaal nog het zogenaamde "Lucaskastje". Inmiddels is er nog maar één gebruiker en worden er geen nieuwe Lucaskastjes meer geplaatst. Sinds vorig jaar wordt gebruik gemaakt van Kerk-TV. Een al dan niet gemiste kerkdienst kan bekeken en beluisterd worden via Kerk-TV. Veelal wordt gebruik gemaakt van een laptop, smartphone of IPad. Kijken op een groot tv-scherm is toch een stuk plezieriger.

Het is mogelijk om een klein kastje (set-up-box) aan te sluiten op de tv en dat zorgt ervoor dat het via wifi binnengekomen signaal van Kerkdienst Gemist zichtbaar wordt op de TV. Inmiddels heeft er een "proefopstelling" plaats gevonden bij een van onze leden, die al wat op leeftijd was. Vermeld mag worden dat deze "proef" goed is ontvangen. 

De kosten bedragen plm. 99,00 euro (ex-BTW). Ondersteuning bij het installeren van de set-top-box wordt geboden.

De kerkenraad wil graag weten of er belangstelling is voor deze vorm van Kerk-TV, waarna de Kerkenraad zich verder zal beraden over de wijze van bekostiging / huur / koop.Hebt u belangstelling voor deze set-up-box, dan kunt u zich nog tot 15 mei aanmelden bij Fred Heuvel, 0314- 663924 of koster@protestantsbergh.nl


Nieuwe afzender Nieuwsbrieven
Tot nu toe kreeg u de Nieuwsbrieven en Kerkepraat via Mailchimp toegezonden door Ouderling Rien de Zeeuw, met als afzender mailer@protestantsbergh.nl. Vanaf 6 maart kunnen de Nieuwsbrieven ook door de Webmaster worden verstuurd, dan is de afzender mailer2@protestantsbergh.nl. Omdat dit een nieuwe afzender is, kunnen ze de eerste keer terechtkomen in de Spamfolder van uw emailsysteem, dus let daar s.v.p. even op.


Magazine Klavier is uit

Aan het begin van dit nieuwe jaar had ie op uw deurmat moeten liggen: Klavier, het eenmalige magazine van de gemeenten van Klavertje 4 met als gezamenlijk jaarthema ’t Wordt tijd. We hadden onder andere de activiteiten voor het eerste half jaar willen delen in dit magazine. En toen kwam de lockdown. Omdat er teveel onzekerheden zijn gekomen, is de uitgave van dit magazine een maand uitgesteld. Inmiddels is het magazine klaar en wordt rond 3 februari bij u thuis bezorgd, samen met Kerkepraat. Via deze link kunt u het blad als PDF-document lezen.

 


 

Via de knop  lees meer  hieronder kunt u de oudere nieuwsberichten lezen.
lees meer »
 
Nieuwste ontwikkelingen rond het coronavirus

Nieuwste ontwikkelingen rond het coronavirus

Kerkdiensten
Het moderamen is blij om mee te delen dat met ingang van zondag 14 maart er weer max. 20 gemeenteleden de dienst kunnen bijwonen. Dit besluit is genomen naar aanleiding van de brief van de PKN die u hier op de PKN-site kunt lezen.

In deze diensten wordt er voorlopig NIET gezongen. U kunt zich uiterlijk de vrijdagavond vooraf aan de dienst aanmelden bij Sijnie Heuvel (aanmelden@protestantsbergh.nl of 06-40606055). Vanzelfsprekend blijft het mogelijk om de diensten online te volgen.


Alle oudere informatie is te vinden in de rubriek "Rond Corona"

 
Kinderen Kinderen
De kinderen worden niet vergeten in deze lastige tijd. Na het Kinder Paas- en Pinksterproject is er voor de adventstijd weer een pakketje gemaakt voor de kinderen in onze gemeente. Daarin zat een creatieve opdracht.....
lees meer »
 
Geef-je-hand-door-actie Geef-je-hand-door-actie
Wie in jouw omgeving kan er wel een schouderklopje of een duwtje in de rug gebruiken?
Of wie zou je een hand willen geven, omdat het op die “gewone” manier niet kan?

Doe mee aan de ‘Geef-je-hand-door-actie’!

Lees hier hoe het werkt. Klik op  lees meer>> hieronder voor een mooi voorbeeld.

 
lees meer »
 
Direct naar Direct naar

Is er sprake van ziekte?

Ben je nieuw in de kerk?

Wil je gaan trouwen?

Is er een kind geboren?

Ga je verhuizen?

In geval van overlijden?

Begraafplaatsen

Hoe kan ik aan collectebonnen komen?

Gespreksgroepen

Nuttige Links

Contact
 
Foto's Foto's
Herinneringen ophalen aan de hand van foto's geeft veelal plezier. Van onze activiteiten worden foto's gemaakt en deze willen wij graag met jullie delen in ons fotoalbum
 
Meekijken of terugkijken

Meekijken of terugkijken
Onze diensten worden live uitgezonden via Kerkdienst Gemist. Dat geldt ook voor het avondgebed op woensdagen. Op "Waar is er kerk"  staat de betreffende informatie. Van de diensten worden opnames gemaakt. Deze zijn te bekijken via terugkijken Zeddam of terugkijken 's-Heerenberg.  
U kunt de diensten via deze website terugkijken, maar ook via de Kerkdienst Gemist app (die beschikbaar is voor Android en Apple) of via de website Kerkdienstgemist.nl.
 
Advertentie Advertentie